dilluns, de novembre 27, 2006

Visita pel tercer Reich

Ja fa uns quants dies (concretament del 27 d'Octubre al 1 de Novembre) la Neus i jo vam anar a visitar la cuna del tercer reich: Berlín. Vam hostatjar-nos a la Pensió Ioli, a la suite nupcial situada al pis superior. La veritat és que l'allotjament va ser inmillorable:

Detall de la recepció de la Pensió.


La veritat és que Berlín és una ciutat realment interessant. No té cap gran monument que destaqui, però el contrast entre l'antiga part comunista (una llàgrima de nostàlgia) i la part occidental és realment curiosa. Actualment, com no podia ser d'altra manera, el capitalisme ha pres possessió de la ciutat i així es pot veure com Alexander-Platz, antic bastió del comunisme de l'època més dura de la RDA, està ple de Burguer Kings i similars...

Alexander-Platz era la plaça emblemàtica del Berlín comunista. Com no podia ser d'altra manera per demostrar el poder del règim, l'edifici més alt de tota la ciutat estava aquí.


... Això sí, resistint tots els atacs de la cultura occidental, l'Ampelmann segueix guiant el trànsit de la majoria de carrers de l'antic Berlín est.

Unter den Linden és un dels carrers més importants de l'antic Berlín Oriental... i com no podia ser d'altra manera l'Ampelmann ordena als treballadors que es parin per deixar passar als Trabis...


Segurament un dels monuments més visitats de Berlín siguin les restes del mur. A varis llocs de la ciutat existeixen trossos de mur, o indicacions de per on passava. Especialment destacable és la East Side Gallery, un tros de més d'un kilòmetre de mur que originalment contenía pintures d'artistes més o menys famosos i que ara està plena de graffittis.

Una de les pintures més famoses és aquesta que es pot intuir en aquesta foto: El Trabis atravessant el mur.


La veritat és que Berlín és una ciutat que ofereix molt més del que sembla a primer cop d'ull: perdre's pels seus carrers és molt interessant. Així, entre altres coses, vam visitar els jardins i palaus de Charlottenburg, vam pujar a dalt de tot de la Siegessäule des d'on es tenen unes vistes paronàmiques de tota la ciutat i de l'inmens parc del Tiergarten i com no vam visitar la Porta de Brandemburg, que és el monument més famós de tota la ciutat.

La porta de brandemburg és el monument de més anomenada de Berlín. Tant que per grabar-lo cal pagar. Nosaltres vam instal.lar una càmara oculta en un mosquit i vam aconseguir aquesta meravellosa foto...


En fi... un viatge molt i molt recomenable!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Només puc dir que Berlín es una visita més que recomenable, per mi era la tercera vegada que hi anava i segueix tenint aquell encant que fa que no m'importi tornar a anar-hi una quarta o cinquena vegada. això si la propera vegada anire al estiu, que vull visitar la ciutat amb maniga curta i poder fer un picnic al tiergarten

El Mestre Víbora ha dit...

Ostres...doncs té molt bona pinta! No em desagradaria visitar aquesta ciutat tan plena d'història.

Això sí, aviseu-me amb temps, que pugui deixar-me créixer una mica de bigotet.

Luis ha dit...

Mmmm... de què em sonen aquestes fotos????

Petonets!
Lau

eiximenis ha dit...

Jejejee.... petita lau... la veritat es que amb la de mon que heu visitat tu i el luis, Berlín es un compte pendent que teniu! ;-) Realment val la pena.